Sidor

Kycklingburgare med vitlök



För att variera sina favoritburgare litegrann så varför inte testa med en kycklingburgare nästa gång. Kycklingbröst eller lårfiléer passar perfekt.

Kycklingburgare med vitlök

ca 500g benfritt kycklingkött
några kvistar färsk persilja
4 klyftor färsk vitlök
salt, peppar
olivolja
en liten skvätt vatten

Dela kycklingen i lite mindre bitar och stoppa i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser, mixa ca 30 sekunder. Ta ur en tesked med smet och provstek den för att se om du behöver krydda mer. Mixa eventuellt lite till, men det ska inte vara en slät smet utan lite lagom bitig. Forma sedan hamburgare, det blir gärna lite kladdigt så skölj händerna så går det lite lättare.

Sen är det bara att göra i ordning lite valfria tillbehör, själv serverade jag senast skivad tomat, saltgurka, prästost, vitlöksdressing, bacon, rucola, skivad paprika och rostat hamburgebröd så klart.

Inga kommentarer: