Sidor

Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja

Efter årets första svamprunda så kan ju inte gärna låta bli att svänga ihop en av de godaste pastarätter som finns. Kantarellpasta med lite vitlök, grädde och persilja. I stort sett en svampstuvning med lite mera grönt och lite mindre mjöl i såsen.

I receptet står det bara kantareller men jag använde också Karl-Johan och Brunsopp, allt funkar, men hoppa gärna över odlad svamp den här gången.


Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja
ca 4 port

ca 500g rensade kantareller, dela de stora
2 st hackade vitlöksklyftor
2 dl mjölk
1 dl grädde
en knippa persilja - hackad
4 st vårlökar - tunt skivad
salt & peppar
lite färsk timjan (torkad funkar också)
2 msk smör
lite vetemjöl
en skvätt vitt vin
500 g av din favoritpasta
riven parmesanStek svampen på hög värme i smöret ca 5 minuter, tillsätt vitlöken och timjanen och stek vidare någon minut till, salta och peppra. Pudra över vetemjölet, ca 1 msk och låt det steka in några sekunder, tillsätt vinet och låt det hela få ett litet uppkok.

Tillsätt sedan grädden och mjölken och låt det hela sjuda ca 10 minuter på medelvärme, späd med lite vatten om det blir för tjockt.
Smaka av med salt och peppar. Koka din favoritpast, själv gillar jag Papardelle och linguini till den här såsen men den här gången fick det bli Tagliatelle. Du bestämmer. Häll av den nykokta pastan och häll i den i såsen tillsammans med vårlöken och persiljan, blanda runt och riv över parmesan. Ät.

Inga kommentarer: