Sidor

Vitlöksfrästa räkor


Sugen på räkor men vill ändå laga mat? Ja då tycker jag att du defenitivt ska testa att vitlöksfräsa ett litet gäng. Färska funkar helt klart bäst men hittar du inga eller om priset närmar sig hummerpriset så kan du köpa frysta, men se till att de är skapligt stora och helt tinade.

Vitlöksfrästa räkor

500 g färska räkor
2 msk olivolja
2 msk rapsolja
3 st pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
en näve hackad persilja
1/2 citron

Värm oljan rejält varm i en wok eller stekpanna, släng i vitlöken och låt de fräsa några sekunder, lägg sedan i räkorna och låt de fräsa ordentligt i ca 2 minuter. Akta så det inte skvätter olja eller att det tar eld om det droppar vatten från räkorna. Salta och peppra och blanda i persiljan. Häll upp på ett fat och pressa över citronen. Servera bums.

Inga kommentarer: