Ostron med rödlök, grapefrukt och gräslök
Ostron äts ju oftast traditionellt med antingen en klyfta citron eller schalottenlök i vinäger, inget ont i det men den här kombinationen tycker jag själv är aningen vassare. Är du ovan vid att hantera ostron eller kanske tycker det är lite läskigt att öppna dem så har Ostronakademin en bra film om hur du gör (nytt fönster), var försiktigt oavsett, helt ofarligt är det inte.
Ostron med rödlök, grapefrukt och gräslök
räcker till ca 12 ostron
12 ostron
1-2 små röda lökar
1 stor rosa grapefrukt
några strån gräslök
svartpeppar
1 lime
ev lite salt
Öppna ostronen enligt instruktion, skala och strimla den röda löken. Skala och filea grapefrukten och skär fruktköttet i tärningar och blanda med den strimlade löken. Skär gräslöken fint och blanda med, pressa även i limen och krydda med lite svartpeppar. Smaka av med lite salt om det är nödvändigt, tänk på att ostronen är ganska salta så det kanske inte behövs. Lägg ungefär en halv matsked mix till varje ostron, servera genast.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar