Karamelliserade bananer med lönnsirap
Lite helamerikanskt tillbehör till pannkakorna häromdagen, funkar som del i en fin dessert också, varför inte med choklad, marshmallows eller bara en kula glass.
Väldigt enkelt att göra, men fuska inte med sirapen, endast äkta lönnsirap ska det vara, hittas i välsorterade livsmedelsbutiker.
Karamelliserade bananer med lönnsirap
ca 4 portioner till pannkakor
4 små bananer lite gröna helst
3 msk smör
ca 4 msk lönnsirap
Värm en stekpanna på medelhög värme, skala och skiva bananerna. Smält i smöret och stek bananerna någon minut på varje sida, tillsätt lönnsirapen och låt det hela karamellisera, du ser på färgen när det blir vackert gyllenbrunt. Lyft ur bananerna och servera ljumna, lagen som blir kvar i pannan kan man hälla över pannkakorna, det blir ruskigt sött men väldigt gott. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jisses så gott det där låter...och ser ut!!!:) /Karin
Håller med!! Farligt gott...
Lite kanel är perfekt att krydda med
Skicka en kommentar