Sidor

Karl-Johan svamp pasta


Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller. Bor du inte nära skogen så brukar man kunna köpa i saluhallar ibland, dock brukar inte priserna vara så humana. Som vanligt när du plockar själv så ska du alltid se till att vara helt säker på vilken sort du äter.

Karl-Johan svamp pasta
4 portioner

500g färsk Karl-Johan svamp
4 dl grädde
1,5 dl riven parmesanost
4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
smör
1 knippa persilja
1 tsk torkad timjan
rapsolja
salt, svartpeppar
400g torkad spaghetti
ev lite mjölk

Rensa och skär svampen i mindre bitar, stek den i stekpanna i oljan och smöret tills den börjar få färg, strimla löken och hacka vitlöken och tillsätt och fortsätt steka, tillsätt den torkade timjanen och salta och peppra. Tillsätt grädden och koka ihop till en krämig sås, blir den för tjock kan du späda den med lite mjölk eller vatten.

Koka pastan al dente, häll av pastan och blanda med svampsåsen, hacka persiljan grovt och tillsätt i pastan tillsammans med den rivna parmesanosten. Servera genast.




Inga kommentarer: