Potatissallad med äpplen, dill och gräddfil
En krämig men ändå ganska lätt potatissallad, de färska äpplena ger salladen en fräsch syra och att blanda det med dill är kanske inte det vanligaste med mycket gott. Använd ett syrligt äpple och färsk dill, fryst dill funkar inte så bra till den här rätten.
Potatissallad med äpplen, dill och gräddfil
tillbehör, 4 portioner
ca 500g fast kulpotatis
2 dl gräddfil
2 st gröna äpplen
2 msk senap
1 knippa dill
2 msk majonnäs
salt, peppar
Skrubba och koka sedan potatisen i saltat vatten tills den är klar. Låt potatisen svalna medan du gör såsen, det går självklart bra att koka potatisen dagen innan men jag tycker det blir godare om den är lite lätt ljummen eller åtminstone rumstempererad. Eftersom du använder hel liten potatis brukar den hålla ihop bättre också.
Vispa samman gräddfil, majonnäs och senap till en slät sås. Finhacka dillen och blanda ned i såsen, strimla äpplena och blanda ned både äpplen och potatis i såsen, smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar