Äppel och fänkålsslaw
En mycket fräsch och god sallad som är gott till det mesta, kör den till korv, grillat kött eller fisk, tacos eller bygg på den med andra grönsaker till en god sallad.
Äppel och fänkålsslaw
tillbehör ca 4-6 portioner
2 st fänkål
3 st granny smith äpplen
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 citron
svartpeppar, salt
Dela fänkålen och skär bort rotbiten som sitter i botten, strimla den fint och lägg i en bunke. Skär bort kärnhusen ur äpplena och strimla de fint och blanda med fänkålen, tillsätt olivoljan, vinägern och pressa även i citronen. Smaka av med salt och peppar. Salladen går utmärkt att äta direkt men jag tycker att den blir bättre om den får stå någon timma innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar