Ägghalvor med majonnäs och räkor
Ägghalvor är faktiskt inte bara gott till jul och påsk utan brukar vara uppskattat även annars, servera dem med en snaps och öl som en lite ovanlig välkomsträtt vid nästa middag så får ni fart på festen. Är man ambitiös så kan man givetvis göra sin egen majonnäs men ibland kan det vara skönt att bara kunna servera något gott utan att hålla igång hela dagen i köket.
Ägghalvor med majonnäs och räkor
8 st
4 ägg
4 msk majonnäs
8 färska räkor (eller frysta av bra kvalité)
färsk dill
flingsalt
Koka äggen tills de är mittemellan hårdkokta och löskokta, för mig brukar det ta 7 minuter om jag lägger dem i kokande vatten. Kyl av äggen och skala, skär av ändarna och dela på mitten, dela dem inte på längden, det ser mycket trevligare ut om du delar dem tvären och alla blir likadana (ett mirakel att alla restauranger som gör julbord inte har listat ut det ännu), spritsa på lite majonnäs på varje halva, lägg på en räka och toppa med lite färsk dill och flingsalt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar