Sidor

Laxsallad med ägg, rostad potatis och honung och senapsdressing


Laxsallad med ägg, rostad potatis och honung och senapsdressing
Stor förrätt eller lätt lunch, 4 portioner

Kallrökt lax 400g
4 ägg
400g kulpotatis
blandad sallad, tex bladspenat, isberg, lollo rosso
1 gurka
1 röd paprika
1 röd lök
4 msk smör
1 tsk torkad timjan
2 st vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
3 msk honung
1,5 dl rapsolja
salt, peppar

Tvätta och skär grönsakerna i önskade bitar och blanda. Tvätta potatisen och skär den i ca 5 mm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken, stek potatisen och vitlöken i smöret i en stekpanna på medelhög värme tills den är gyllenbrun och mjuk rakt igenom. Krydda potatisen med salt och peppar och torkad timjan.

Vispa samman senapen och honungen och vispa sedan ned rapsoljan lite i taget så det blir en tjock dressing, smaka av med salt och peppar. Koka äggen 6 minuter, börja ta tiden när du lägger ned dem i kokande vatten, gillar du inte lättkokta ägg så kokar du självklart längre. Skär ned den rökta laxen i lite mindre bitar.

Fördela grönsakerna och salladen i fyra tallrikar och lägg sedan på lax, potatis och ringla över dressingen. Skala äggen och dela dem och lägg dem överst på salladen.







Inga kommentarer: