Sidor

Skaldjurspasta med fänkål & rucola


Skaldjurspasta med fänkål & rucola
ca 4 portioner

300g linguini eller annan god pasta
3-400g blandade skaldjur tex räkor, bläckfisk, musslor
3 klyftor vitlök
1/2 hackad färsk chili utan kärnor och väggar
3 msk olivolja
1 burk konserverade cocktailtomater
1 liten fänkål, hackad
salt, peppar

ca 200g rucola
1/2 dl riven parmesan
olivolja, balsamvinäger, salt, peppar

Koka pastan, blanda rucolan med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av.

Svetta vitlök, chili och fänkål i oljan ca fem minuter, tillsätt skaldjuren och låt de bli varma, tillsätt sedan tomaterna, salta och peppra. Låt såsen koka ihop ca fem minuter och blanda sedan med den nykokta pastan. 

Servera med rucolan, lycka till.

 


4 kommentarer:

Micke sa...

Hej!

Hur fotar du dina maträtter? Använder du dig av någon specialutrustning?

Matgalen sa...

Jag använder en Canon Eos1100d, jag tror det är Canons billigaste systemkamera men den funkar för mig (sen är jag inte rik heller) men äldre bilder är med diverse småkameror, jag tycker det mesta funkar faktiskt, jag brukar dock undvika blixt om jag kan.

Micke sa...

Jag kämpar på med min Sony Cybershot.. Tycker det är svårt att få till fokus på "rätt" område och att färgerna ofta blir tråkiga.

Matgalen sa...

Det där med färgerna har jag också haft problem med med vissa kameror, men då har jag justerat det i datorn i efterhand. sen brukar jag använda spotfokus så den bara fokuserar i mitten av bilden och sedan flytta innan du knäpper av, men visst kan det vara klurigt att få till det.