Sidor

Älgfärsbiffar med kantarellsås & mandelpotatis



Älgfärsbiffar med kantarellsås & mandelpotatis

Biffar
400g älgfärs
200g fläskfärs
1/2 dl ströbröd
1 tsk torkad timjan
4-8 krossade enbär
2 dl mjölk
2 ägg
Salt & Peppar

Sås
2 dl god kalvfond
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ca 2 dl torkade trattkantareller (eller annan god svamp)
Salt & Peppar
2 msk svartvinbärsgelé
Majsmjöl, vatten

Mandelpotatis med mera
400g mandelpotatis
1 ask sockersnapsar/sockerärtor
150g skogschampinjoner
Salt & Peppar
Smör


Blanda färsen och övriga ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. Stek biffarna i smör och salta och peppra.

Koka upp kalvfonden tillsammans med kantarellerna och låt sjuda ca 5-10 minuter, tillsätt grädden, mjölken och gelén. Låt koka ytterligare ca 5-10 minuter, smaka av med salt och peppar och red med majsmjöl och vatten till lagom tjocklek.

Tvätta och dela mandelpotatisen på längden och rosta sedan i ugn med salt och peppar i ca 20-30 minuter på 180°C värme. Dela och stek champinjonerna i stekpanna, blanchera sockersnapsarna i saltat vatten. Låt rinna av och blanda sedan samman svampen, potatisen och ärtorna. Lycka till.







Inga kommentarer: