Sidor

Ugnsbakad ananas med lönnsirap, rom & vanilj


Ugnsbakad ananas med lönnsirap, rom & vanilj

1 ananas
1 dl äkta lönnsirap
4 msk mörk rom
1/2 vaniljstång
1 stång kanel

Skala ananasen och klyfta, skär loss stockbitarna. Blanda lönnsirapen med rommmen, skrapa ur vaniljstången och lägg i blandningen tillsammans med kanelen. Lägg ananasen i en ugnsfast form och häll över sirapsblandningen, slå några matskedar vatten.

Baka i ugn på 150°C i ca 40 minuter, vänd ananasen efter halva tiden. Ta ut och låt svalna, servera med vaniljglass. Lycka till.

2 kommentarer:

Micke sa...

Riktigt gott med blandningen Annanas och mörk rom.
Jag kör ett liknande recept men tillagar det annorlunda.

Först lägger jag annanasen i ett lag med vanilj under några timmar.
Sen flamberar jag den i mörk rom och sist häller jag i väldigt lite socker för att få till en karameliserad yta.

Otroligt gott.

Matgalen sa...

Ruskigt trevligt med lite flambering det måste prova snart igen.