Sidor

Toast Skagen



Dags för klassikernas klassiker i hela restaurangsverige sedan Eldkvarn brann, jag gör den väl ungefär som alla andra men undvik gärna toastbröd och ta något lite rustikare med lite mer egen smak, sen är bra räkor en självklarhet, helst färska men frysta av bra kvalité funkar också. Löjrom på toppen, helst Kalix men i nödfall får det gå med amerikansk. En klick pepparrot i skapar ett litet sting som jag varmt kan rekommendera.


Toast Skagen
4 st

150-200 g grovt hackade skalade räkor
1/2 dl majonäs
1 tsk riven pepparrot
färsk hackad dill
pressad citron
salt, peppar
4 skivor ljust gott bröd
en klick smör
ca 50g löjrom, avhängd

Blanda räkorna med majonäsen lite i taget, tillsätt pressad citron, pepparrot, dillen salt och peppar. Smaka av.

Stek brödet i smöret på medelhög värme, lägg upp på tallrik och fördela Skagen, garnera med löjrommen och dill. Släng med en extra citronklyfta och njut.

1 kommentar:

pepperkverna sa...

Nydelig! OG lekre bilder! Hege