Sidor

Grillad sallad med chili och fetaost recept



Ett lite ovanligt recept på sätt att tillaga sallad, funkar perfekt som grilltillbehör eller som en liten förrätt som jag gjort här.

Grillad romansallad med chili och fetaost
ca 4 portioner

1 huvud romansallad, sköljt och delat i fyra delar
4 skivor ljust gott bröd
ca 150 g fetaost
1 röd chili, hackad
3 klyftor vitlök, hackade
olivolja, citronjuice, salt, peppar

Rosta brödet i lite olja i en stekpanna och lägg åt sidan, pensla salladen med lite olivolja runt om och salta och peppra. Stek salladen ca 10 sekunder på varje sida på hög värme. Lägg åt sidan och slå i lite extra olja, lägg i vitlöken och chilin och rosta i oljan på eftervärmen.

Fördela brödet på tallrika och lägg över en bit romansallad på varje, smula över fetaosten och fördela sedan oljan över salladen, pressa lite citron över och servera.



Inga kommentarer: