Sidor

Grön rissallad med solroskärnor



En enkel och god rissallad som passar perfekt till buffé, grillkvällen eller till middagen när fantasin tryter, perfekt till goda korvar eller grillat.

Grön rissallad med solroskärnor
ca 4 portioner

1,5 dl långkornigt ris
0,5 dl quinoa
4 msk rostade solroskärnor
3 st vårlökar, skivade
en knippa persilja, grovt hackad
1/2 huvud romansallad grovt skuren
Salt, peppar, citron, olivolja

Koka riset och quinoan, själv använde jag en blandning från Druvan men det går fint att blanda själv. När det är färdigt så skölj ris och quinoa med kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.


Blanda alla grönsaker med riset, quinoan, olivolja, citronjuice, salt och peppar, smaka av. Givetvis kan man byta ut grönsakerna till andra favoriter men jag tycker det är trevligt att hålla sig till grönt och inget hindrar ju att bjuda på mer än en sallad. Lycka till.

Inga kommentarer: