Sallad med tryffelsalami, fänkål och oliver
Idag är det dags för en liten förrätt, en mycket enkel sallad som man kan variera i det oändliga, till exempel med ost, krutonger, färska örter och olika dressingar. Här kommer i alla fall mitt recept som det blev den här gången.
Sallad med tryffelsalami, fänkål och oliver
ca 4 portioner
ca 80g tunt skivad tryffelsalami eller någon annan god salami
4 msk Olivolja
2 tsk Balsamvinäger
1 tsk Tryffelolja
ca 20 Goda oliver
1 st liten fänkål
några strån gräslök
salt, peppar
1 citron
ca fyra handfull med sallad, jag använde rucola, spenat, mache.
Skölj och torka salladen. Blanda olivoljan med tryffeloljan och balsamvinägern, salta och peppra.
Kärna ur oliverna och skiva dem tunt. Hyvla ned fänkålen med en potatisskalare eller osthyvel, pressa över citronen över fänkålen, hacka gräslöken och blanda med fänkålen, salta och peppra.
Dressa salladen med dressingen och varva sedan salladen med fänkålen, oliverna och salamin på tallrikar, servera med ett gott vin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar