Sidor

Karamelliserade bananer med lönnsirap



Lite helamerikanskt tillbehör till pannkakorna häromdagen, funkar som del i en fin dessert också, varför inte med choklad, marshmallows eller bara en kula glass.
Väldigt enkelt att göra, men fuska inte med sirapen, endast äkta lönnsirap ska det vara, hittas i välsorterade livsmedelsbutiker.



Karamelliserade bananer med lönnsirap
ca 4 portioner till pannkakor

4 små bananer lite gröna helst
3 msk smör
ca 4 msk lönnsirap


Värm en stekpanna på medelhög värme, skala och skiva bananerna. Smält i smöret och stek bananerna någon minut på varje sida, tillsätt lönnsirapen och låt det hela karamellisera, du ser på färgen när det blir vackert gyllenbrunt. Lyft ur bananerna och servera ljumna, lagen som blir kvar i pannan kan man hälla över pannkakorna, det blir ruskigt sött men väldigt gott. Lycka till.

3 kommentarer:

Karin / bevemyrs blogg sa...

Jisses så gott det där låter...och ser ut!!!:) /Karin

Remsan sa...

Håller med!! Farligt gott...

SandraK sa...

Lite kanel är perfekt att krydda med