Sidor

Grillade grönsaker
Grillade grönsaker kan vara riktigt tråkigt att äta, saggiga grönsaker dåligt smaksatta ofta på en buffé eller vegetarisk tallrik nära dig, men som tur är så är det som med mycket annat. Lägger man bara lite extra tid så blir det riktigt gott.

Tack vare att grillade grönsaker kan betyda nästan vad som helst så blir det inte något riktigt recept den här gången utan mer några tips på vägen och en liten beskrivning av hur mina blev senast.

Börja med att välja grönsaker, som vanligt är det viktigt att de varierar i smak, färg och konsistens i de jag gjorde senast blev det tomat, zucchini, vårlök, palsternacka och fänkål. Allt skars i varierande former men det underlättar om man skär vardera sorts grönsak i samma storlek så man kan grilla varje sort för sig och samtidigt.
Var det gäller kryddning så kommer man långt med salt och peppar, gärna även lite grovt hackade örter. Själv hade jag ont om örter senast så jag offrade lite av blasten från vårlöken som mixades med vitlök, citronskal, olivolja och lite chili och paprikapulver. Konsistensen blev lite som en tunn pesto och när grönsakerna är färdiggrillade så var det bara att blanda i.

Ett sista tips blir att alla grönsaker behöver inte grillas klart eller kanske inte ens grillas alls, cocktailtomater, tunt skivad sparris, späda morötter med flera kan man tex bara blanda med övriga när de är nygrillade. Man kan också passa på att krydda med andra grejer man tycker om tex rostade nötter, bär, stekt bacon mm. Lycka till.


Inga kommentarer: