Sidor

Marshmallows - recept



Kanske ett av de enklaste och bästa recept som jag hittat på marshmallows, kladdigt blir det så inget för små barn eller kökspedanter, lycka till.



10 blad gelatin
1,3 dl vatten
1,8 dl strösocker
1,3 dl vit sirap
1 msk vaniljsocker
Karamellfärg

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter, häll bort vattnet och krama ur bladen. Koka socker, sirap och vattnet till 120°C under omrörning.

Ta av kastrullen av värmen och låt den svalna något, droppa i lagen på gelatinbladen under försiktig vispning tills allt gelatin smält, öka hastigheten och vispa tills du har en tjock vit smet, tillsätt vaniljsockret och karamellfärg om du inte vill ha dem vita.

Pudra en form med rejält med florsocker och häll upp smeten, låt stelna några timmar i rumstemperatur. Skär marshmallowsen i valfria bitar, pudra kniv och bitarna rikligt med jämna mellanrum.



Inga kommentarer: