Sidor

Chokladkaka i kopp med cremé fraiche och marshmallows


Chokladkaka i kopp med cremé fraiche och marshmallows
4-6 portioner

Chokladkaka i kopp
400g mörk choklad
1,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
2 ägg

Hacka chokladen och lägg i en skål, värm upp grädden och mjölken och slå den över chokladen, blanda ihop. Vispa upp äggen och rör ned dem i chokladen. Fördela chokladsmeten i ugnsfasta kaffekoppar och grädda i ugn (120°C) tills de börjar stelna, ta ut och låt svalna, det går göra den här desserten dagen innan, kyl i så fall i kyl över natten och ta någon timme innan servering.

Cremé Fraiche & servering
2 dl cremé fraiche
1-2 msk florsocker

Vispa cremé fraiche med florsockret tills gräddig konsistens, klicka ut på chokladen och strö över lite marshmallows, pudra över lite kakao, servera.


3 kommentarer:

Micke sa...

Chokladkaka i kopp gör jag i micron. Gott blir det men min blir alltid torr. Det är dock en livräddare om man inte orkar göra en hel kaka.

Matgalen sa...

Fiffigt, det har jag aldrig testat så fort jag ersatt min utbrända micro (den dog micropocornsdöden) så får det bli ett försök.

Micke sa...

Testa och låt oss veta hur det gick! Jag tror bestämt hemligheten för att få den bra ligger i att värma den i omgångar. Jag har ingen vetenskaplig förklaring för detta men den blir bäst om man först kör 2 minuter på max och sen väntar lite för att avsluta med en minut till.