Sidor

Köttsoppa med pepparrots creme fraiche


En klassiker idag, kan inte bli enklare, låt köttet koka kvällen innan medans du ligger på soffan om du inte råkar hålla dig hemma en hel eftermiddag.

Köttsoppa med pepparrots creme fraiche
ca 4 portioner

Till köttkoket
3-400 g nötkött till kokning t ex lår, högrev
1 gul lök
½ morot
2 st vitlöksklyftor
några vitpepparkorn
2 lagerblad
lite salt

Till creme fraiche
1 bit pepparrot
1 dl creme fraiche
salt, peppar, pressad citron

Till soppan
Dina favoritgrönsaker, t ex morot, kålrot, blomkål, zucchini mm använd gärna olika färger och former för att det ska bli lite trevligare.

Koka köttet i vatten och ingredienserna till buljongen till köttet är ordentligt mört. Lyft ur köttet och låt det svalna. Tärna köttet. Skär alla grönsakerna i lite olika storlekar och koka dem i buljongen, lägg ned dem i ordningen de tar att koka klart, tillsätt köttet sist, gärna tillsammans med lite färska örter. Vispa creme fraichen med elvisp tillsammans med riven pepparrot. Smaka av med salt, peppar och citron. Lycka till.

Inga kommentarer: