Sidor

Baconlindad kyckling med paprikalinguini


Ett litet recept på en pasta som funkar bra både till vardags och fest.

Baconlindad kyckling med paprikalinguini
4 portioner

4 st skinnfria kyckling bröst, delade på längden
16 skivor bacon (ca 2 pkt)
några strån gräslök

450 g torkad linguini
1 st stor röd paprika
1 msk tomatpure
2 msk olivolja
1 dl grädde
1 dl vatten
1 st klyfta vitlök
salt & peppar

Lägg upp 2 skivor bacon lite omlott och lägg ett halv kycklingbröst på baconet, salta och peppra och lägg på någr strån gräslök. Rulla baconet runt kycklingen. Gör likadant med alla kycklingar.


Stek kycklingarna i stekpanna, lägg upp på ett fat och låt kycklingen steka färdigt på låg (ca 100°C) i ugn.


Hacka vitlöken och skär ned paprikan i mindre bitar, fräs det i olivoljan i en kastrull ca fem minuter. Salta och peppra och häll på vattnet och tomatpurén. Låt sjuda ca 10 minuter. Häll på grädden och låt det koka upp.



Mixa allt till en sås. Blir den för tunn så kan du reda upp den lite grann. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan och blanda med såsen.

Ta ut kycklingen och skär av ändarna och dela varje bit på mitten. Servera.

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Oj så gott! Efter det där receptet måste jag göra en dag. Det ser riktigt gott ut!