Vaniljglass med rårörda blåbär
För några veckor sen var jag på en liten skogstur och fick tag i en halvliter blåbär, sanslöst gott och sanslöst jobbigt att plocka. I ärlighetens namn så var jag från början på jakt efter ett nytt svampställe, men efter en timme och bara en enstaka maskäten sopp så fick jag byta till blåbärsplockning istället. Inte sämre visade det sig.
Blåbär funkar ju till det mesta, den här gången blev det hemkörd vaniljglass och rårörda blåbär med lite vanilj och en skvätt sött vitt vin som blev över vid någon middag.
Rårörda blåbär med vanilj och vitt vin
ca 500 g färska blåbär
1,5 dl socker
3 msk sött vitt vin
1/2 vaniljstång
Dela och skrapa ur vanlijstången, blanda allt. Låt stå rumstempererat några timmar och blanda försiktigt då och då till sockret smält. Servera med glass eller något annat du tycker om.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar