Sidor

Ugnsbakade persikor med vaniljglass



Fortsätter spåret med enkla desserter, häromdagen blev det rårörda blåbär och idag så får det bli ett varmt tillbehör så man blir lite varmare i det här höstrusket.

Ugsnbakade persikor med vaniljglass

4 st persikor
6 msk florsocker
1/2 vaniljstång
100 g smör

Koka upp en kastrull med vatten, gör iordning en skål med iskallt vatten brevid. Sänk ned persikorna en och en och låt det koka ca 10 sekunder i vattnet. Lyft upp dem och lägg ned dem i det kalla vattnet.

Skalet har nu släppt ifrån persikorna och du kan förhoppningsvis skala dem med en skalkniv relativt enkelt. Skala och dela periskorna och lägg på ett ugnsfast fat som på bilden. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg över persikorna. Skrapa ur vaniljstången och blande med sockret och pudra sedan över persikorna.

Baka persikorna i ugn ca 20-30 minuter på 175°C. Servera med vaniljglass, skeda över en eller två halvor och lite av lagen som bildas på fatet. Lycka till.

Inga kommentarer: