Sidor

Picklad rödlök med spiskummin


Picklad rödlök med spiskummin
Tillbehör till tacos, hamburgare

3 st rödlökar
2 st vitlöksklyftor
2 dl rödvinsvinäger
2 dl vatten
1/2 tsk mald spiskummin
1 lagerblad
2 msk socker
1 tsk salt

Skala och strimla rödlöken, skiva vitlöksklyftorna. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt lök och vitlök och sjud ca 30 sekunder. Häll av löken och låt den ånga av. Tillsätt vatten, vinäger, lagerblad, spiskummin, socker och salt i en kastrull och koka upp.

Lägg över löken i en glasburk och häll över lagen, låt svalna. Det går äta löken samma dag som den är tillverkad men det smakar mer efter en dag eller två.


1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Picklad rödlök är helt underbart, men jag har aldrig testat att krydda den med spiskummin. Tack för tipset!