Sidor

Trattkantarellsoppa med gräslök och vitlöksgrädde


Trattkantarellsoppa med gräslök och vitlöksgrädde
ca 4 portioner - förrätt

2 dl torkade trattkantareller + 5 dl vatten
2 + 1 dl grädde
1 liten gul lök
1 +1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
smör
gräslök
salt 
peppar

Blötlägg den torkade svampen i vatten i ca en timme. Lyft ur svampen ur vattnet men spara vattnet till soppan. Finhacka den ena vitlöksklyftan och den gula löken och stek svampen med löken i smör i ca fem minuter, salta och peppra. Tillsätt vattnet som svampen var blötlagd i och låt koka upp. Reducera soppan tills hälften återstår, tillsätt sedan mjölken och de två deciliter grädde och låt soppan koka ned ca tio minuter till. Mixa soppan helt slät och smaka av med salt och peppar.

Pressa den andra vitlöken och blanda den med den sista decilitern grädde och lättvispa den sedan. Finhacka gräslöken. Lägg i lite grädde i varje tallrik innan servering och häll sedan på soppan och strö över gräslöken. Lycka till.



Inga kommentarer: