Rödlöksmarmelad
Dags för rödlöksmarmelad, riktigt gott till kött, den här laddningen försvann tillsammans med en del vin och grillat kött. Oftast serverar jag det varmt men det funkar även kallt men då kan man göra den lite tunnare och med lite mer syra.
Rödlöksmarmelad
10 st skalade strimlade rödlökar
5 dl rött vin
0,5 dl honung
0,5 dl råsocker
salt, peppar
rödvinsvinäger
2 msk olja
Svetta löken på medelvärme i oljan ca 10-15 minuter, salta och peppra, häll över honungen och sockret, låt det koka ihop några minuter. Slå på vinet och koka upp, låt sakta reducera på svag värme tills det börjar se ut som marmelad. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Supergod!!
Skicka en kommentar