Banan & Yoghurtkaka med lönnsirap
En enkel god och saftig kaka som passar perfekt att baka om fruktskålen är fylld med lite för mörka bananer (själv drar jag gränsen vid minsta lilla fläck).
Banan & Yoghurtkaka med lönnsirap
75g smör
95g socker
1 + 1 st banan
300g mjöl
10g bakpulver
1 ägg
60g yoghurt
1 st pressad apelsin
några matskedar lönnsirap
Mosa den ena bananen tillsammans med smöret, sockret och ägget. Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan allt utom lönnsirapen och den sista bananen.
Smöra och sockra en form, häll i smeten, skiva sista bananen och lägg på kakan, ringla över lönnsirapen och grädda i ugn på 175°C ca 45 min - 1 timme. Du kan sticka kakan med en kniv för att kolla när den är klar, är kniven torr är det dags att duka fram kaffet, lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
vill gärna testa att baka denna kaka men kommer inte kunna väga upp 10gram bakpulver osv. omständigt utan vanliga mått som dl, msk..
Skicka en kommentar