Sidor

Serranoskinka med karl-johansvamp & tryffelolja



Den här rätten passar perfekt som en förrätt eller varför inte som lite plock till fördrinken, enkelt som vanligt.

Serranoskinka med karl-johansvamp & tryffelolja
4 portioner

ca 200g skivad serranoskinka
ca 200 g skivad karl-johansvamp
2 skivor gott ljust bröd
lite parmesanost
lite grönt att lägga på tex rucola, gräslök, machésallad
2 tsk vit tryffelolja
1 tsk balsamvinäger
Olivolja, salt, peppar



Skär ned brödet till krutonger och stek dem gyllenbruna i olivolja. Stek svampen, salta och peppra. Blanda vinägern med tryffeloljan, späd med olivolja, smaka av.

Fördela skinkan på fyra tallrikar, lägg på svampen, krutongerna, salladen. Ringla över vinägretten, hyvla över lite parmesanost, salta, peppra och servera. Lycka till.




2 kommentarer:

Martina sa...

Mmmm, ser riktigt gott ut!

Emmas Kök sa...

Ja det ser riktigt fräsch ut!