Sidor

Stracciatellaglass



Hemgjord glass slår det mesta, speciellt en tidig sommardag som idag, själv har jag den billigaste varianten av glassmaskin som bara klarar en sats om dagen och som inte slår in tillräckligt med luft i glassen vilket gör att om man sparar den i frysen någon dag extra så har man världens hårdaste glass. Så det gäller att allt går åt första dagen vilket sällan är ett problem.

Stracciatellaglass

1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
100 g socker
3 äggulor
1/2 vaniljstång
60 g riven mörk choklad

Vispa äggulorna med sockret, koka upp övriga ingredienser, ta av från spisen och häll över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under ständig omrörning till 85°C. Kyl sedan ner blandningen.

Blanda ned chokladen i den kalla glassmeten och kör glassen i glassmaskin.
Lycka till.

Inga kommentarer: