
Italienska köttbullar med färska örter
Bullar
400g nötfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
4 msk olivolja
salt & peppar
1 dl blandade hackade örter, t ex gräslök, persilja, oregano, basilika, timjan
2 msk olivolja till stekning

Tomatsås
1 liten hackad gul lök
1/2 dl grädde
1 brk konserverade hela tomater
2 msk olivolja
3 hackade vitlöksklyftor
1 dl vatten
Blanda färsen med alla övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Forma stora köttbullar, ca 3-4 cm i diameter.
Såsen
Svetta lök och vitlök i oljan ca 5 minuter, slå på tomaterna, vattnet och låt puttra ca 10 minuter. Slå på grädden och koka ytterligare en minut. Mixa såsen slät i mixer eller med stavmixer.
Stek bullarna ca 5 minuter i olivoljan. Slå över tomatsåsen och låt bullarna puttra i ca 30 minuter, smaka av och ät.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar