Sidor

Smörstekt torskrygg med dillsmör och sockerärtor
















Smörstekt torskrygg med dillsmör och sockerärtor

torskrygg, styckad i portionsbitar ca 140-180g / st
sockerärtor
smör
hackad färsk dill
salt, peppar

Salta torsken rikligt med grovt salt och låt ligga ca 1-2 timmar, den blir
då lätt rimmad och något fastare i köttet och får en bättre sälta.
Torka bitarna torra med hushållspapper och stek sedan med skinnsidan
först i olja och tillsätt smör mot slutet. Lyft ur torsken ur pannan och sätt
in i ugnen på ca 100°C.

Koka upp rikligt saltat vatten och blanchera sockerärtorna ca 1 min.
Häll av och lägg upp på tallrik. Tillsätt en stor klick smör i pannan tillsammans
med hackad dill. Ta ut torsken när den är klar och lägg ovanpå ärtorna, ös sedan
över dillsmöret. Servera med kokt potatis.



Inga kommentarer: