Sidor

Kantarellsoppa med crème fraiche och gräslök
















Kantarellsoppa med crème fraiche och gräslök
4 portioner förrätt

200g färska kantareller
100g champinjoner (kan uteslutas om man hitta tillräckligt med kantareller i skogen)
2 hackade schalottenlökar
2 hackade vitlöksklyftor
0,5 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
vatten, salt, peppar, smör
1 dl crème fraiche
några strån gräslök
kallpressad rapsolja

Rensa och skär ned svampen i mindre bitar, fräs i smör tillsammans med lök, vitlök och timjan ca 5-10 minuter, salta och peppra. Tillsätt vinet och låt koka någon minut fyll sedan på med vatten så att svampen täcks och sjud ca 15 min.

Tillsätt mjölken och grädden och låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den.
Smaka av med salt och peppar.

Fördela soppan i tallrikar, ringla på crème fraiche, lite rapsolja och strö över lite gräslök, servera med ett gott bröd med lite ost, tex en vällagrad prästost. Lycka till.

2 kommentarer:

Mary sa...

Har suttit och kikat igenom din blogg lite här på kvällskvisten och mmmmums vilka härliga foton och fina recept du lägger upp! Verkligen underbart. Keep up the good work :)

Matgalen sa...

Tack! Jag lovar kämpa vidare