Sidor

Biff med vitlökssmör & rostade morötter
Biff med vitlökssmör & rostade morötter
4 portioner

Köttet
ca 6-800g biff
salt, peppar, olivolja, smör

Putsa bort senor från köttet, torka av det så det är torrt och salta och peppra rejält. Grilla eller stek i smör tills det är hårt brynt runtom, sätt in i ugn på ca 100°C med en termometer. Kör köttet till det är 54-56°C, ta ut och låt vila.

Morötterna
ca 1 kg morötter, gärna i olika färger om du hittar
0,5 dl olivolja
en knippa bladpersilja
3 msk av vitlökssmöret
salt, peppar

Skrubba eller skala morötterna beroende på hur tjockt skal de har. Du kan även slänga med andra rotfrukter om du har lust, jag skickade i lite palsternacka och potatis som var över så minska i så fall morötterna med motsvarande mängd.

Lägg upp på en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugn på ca 200°C tills de är klara, tag ut och lägg i vitlökssmöret, grovhacka persiljan och blanda.

För att det inte ska bli en ugnskrock så kan du rosta morötterna klart först och sedan göra klart köttet och sätta in morötterna när köttet börjar bli klart och sedan blanda i vitlökssmöret och persiljan.

Smöret
ca 200g smör, rumstempererat
0,5 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
några blad persilja
salt, peppar

Mixa oljan med vitlöken och persiljan, tillsätt smöret en klick i taget och mixa tills smöret är slätt. Smaka av med salt och peppar.Inga kommentarer: