Sidor

Kantarelltoast


Jag vet att jag tjatar om kantareller och svamp i allmännhet men det är ju faktiskt höst och man bara måste ju frossa. Nu har det regnat en hel del och tiden har som alltid varit knapp med det råkar ju finnas ett finfint kantarellställe som kallas ICA-nära bara ett stenkast härifrån.

Så till kvällens middag blev det svamptoastar. Du behöver följande:

2 rejäla portioner

Kantareller ca 3-400 g
1/2 gul lök skalad och hackad
1 + 1/2 st klyfta vitlök hackad
1 liten knippe persilja
3 msk creme fraiche
en knippe rucola
Lite hyvlad parmesanost
Gott vitt bröd, t ex ciabatta, barkis, baguette
En skvätt olivolja
Smör
Salt och peppar

Skiva brödet och rosta toastarna i brödrost eller stekpanna, skölj och rensa salladen, pressa den halva vitlöksklyftan i créme fraichen och smaka av med salt och peppar. Stek kantarellerna i oljan och smöret, tillsätt löken och vitlöken och smaka av med salt och peppar. Hacka och vänd i persiljan alldeles på slutet.

Sen är det dags att servera, antingen kan du ställa fram allt i små skålar så kan var och en bygga sin egen toast eller fixar du individuella i köket och servera lite finfint som förrätt. Hursomhelst lär du och dina gäster bli glada. I den här ordningen mekar jag min toast

Bröd, rucola, kantareller, dressing, parmesan. Gott.

Inga kommentarer: