Sidor

Köttfärslimpa med bacon och champinjoner


Ibland får jag sådan där ryck då jag bara måste laga något rejält, fläsklägg, oxbringa, kalops och sånt. För några söndagar sen var det dags att sätta tänderna i köttfärslimpan som man som vanligt gör för sällan. Nåja bättre sällan än aldrig, eller hur?

Köttfärslimpa med bacon och champinjoner
4-6 port

500g blandfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 gul lök, finhackad
salt, kryddpeppar och vitpeppar
2 pkt bacon
150 g färska champinjoner
en klick smör
lite timjan

Blanda färsen med äggen, mjölken, löken, ströbrödet. Salta och peppra. Klyfta eller dela champinjonerna beroende på storlek, lägg undan några så att du kan dekorera som på bilden (om du har lust). Stek resten av champinjonerna i smöret tillsammans med lite timjan. Låt svalna och blanda ned dem i färsen.

Fodra en brödform i botten och längs sidorna med baconet. Fyll formen med färsen och vik över baconet så att limpan blir omsluten av baconet. Dekorera med champinjonerna på ovansidan. Grädda i ugn ca 175°C i 1-1,5 timmar. Servera med det vanliga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter supergott!
Ska prova i kväll!
�� ��
Hälsning Paola