Enligt receptet jag hittade så skulle det här vara donuts, men jag tog en genväg och gjorde små bollar istället, eller donutholes som de också kallas.
Donutholes med citron
3 ägg
150g olja
2,5 dl mjölk
rivet citronskal från en citron
3 msk limoncello (kan uteslutas)
350 g strösocker
1 kg mjöl
1/2 tsk bakpulver
Rapsolja till fritering
Florsocker eller strösocker till dekoration
Vispa samman ägg, olja, mjölk, citronskal, limoncello och socker i en bunke i ca 10 minuter. Blanda i mjölet och bakpulvret tills smeten börjar släppa från bunkens sidor, det är inte säkert att du behöver använda allt mjöl.
Mjöla händerna och forma små bollar av degen, värm oljan i en stor gryta till ca 160°C, fritera bollarna några få stycken i taget, lyft ur och rulla i socker, servera. Det blir ganska många bollar på ett helt recept så är ni inte så många kan du dela receptet, i en tredjedel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar